Close
Inapoi la postari

Ce rol are o folie de mulcire?

Ce rol are o folie de mulcire?

Persoanele care se ocupa de agricultura in Romania au inceput sa foloseasca folie de mulcire doar de cativa ani incoace. Cu toate ca nu reprezinta o tehnologie veche in Romania, agricultorii au inteles rapid cat de importanta este aceasta folie si cat de multe beneficii le poate oferi.

In clipa de fata, cei mai multi dintre agricultori si fermieri nici nu concep sa infiinteze o cultura fara a folosi folia de mulcire. Unii agricultori nu sunt la curent nici cu avantajele acesteia si nici cu alte informatii. Din acest motiv nu au folosit cel mai probabil folia respectiva. Vor avea insa ocazia de a afla informatii utile despre acest tip de folie in continuare.

De ce se foloseste folia de mulcire?

Probabil va intrebati si dvs. de ce se foloseste folie de mulcire in locul alternativelor. Ei bine, utilizarea acestui tip de folie vine la pachet cu un numar cu adevarat impresionant de avantaje.

De exemplu, agricultorii au ales sa foloseasca acest tip de folie dat fiind faptul ca isi doresc sa obtina culturi mai timpurii dar foarte sanatoase. In comparatie cu cei care nu folosesc o asemenea folie, cei care au adoptat-o deja vor obtine culturile mult mai repede.

Un alt rol important pe care il are folia de mulcire este reprezentat de pastrarea la nivel optim a temperaturii solului. Practic, odata ce este folosita aceasta folie, solul nu mai ingheata.

Un alt rol deosebit de important pe care il are folia de mulcire consta in protejarea plantelor de schimbarile climatice. Se stie faptul ca acesta ar fi in mod normal un factor care ar afecta plantele, dar datorita foliei de mulcire acest lucru nu mai este posibil.

In lipsa foliei de mulcire, agricultorii ar fi cheltuit anumite sume de bani pentru forta de munca. Acum insa, datorita utilizarii acesteia, pot fi economisiti si o parte din banii care ar fi platiti pentru forta de munca.

In ciuda faptului ca este subtire si discreta, folia de mulcire este deosebit de utila pentru sol, in conditiile in care ii ofera acestuia temperatura de care are nevoie. Protejeaza solul impotriva radiatiilor solare dar si impotriva temperaturilor toride.

Deci, exista suficient de multe avantaje pe care acest tip de folie le are. Este firesc in aceste conditii ca agricultorii sa isi indrepte atentia spre folie de mulcire.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul