Close
Inapoi la postari

Folia microporoasă Agril - soluția ideală pentru protecția culturilor împotriva înghețului

Folia microporoasă Agril - soluția ideală pentru protecția culturilor împotriva înghețului

Folia microporoasă Agril - soluția ideală pentru protecția culturilor împotriva înghețului

 

Folia microporoasă anti-îngheț Agril este un tip de plastic permeabil utilizat în agricultură, care permite creșterea și dezvoltarea plantelor prin controlul umidității solului, a luminii și a temperaturii. Folia are o structură microporoasă, care permite aerului și apei să circule prin ea, oferind plantelor un mediu optim de creștere. Se folosește pentru culturile de legume din timpul iernii, protejându-le eficient de ger.

Folia Agril poate fi folosită atât în câmpuri deschise, cât și în grădini sau în solarii. Astfel, indiferent că ai o afacere în domeniul agriculturii sau ai nevoie de protecție doar pentru câteva plante proprii, această folie este perfectă. Proprietatea sa anti-îngheț rămâne valabilă indiferent de zona ori de suprafața pentru care o folosești, atât timp cât o folosești corect.

 

Cum se folosește folia microporoasă anti-îngheț Agril?

 

Pentru a proteja eficient, folia Agril trebuie așezată cu grijă peste toată suprafața cultivată, astfel încât gerul să nu poată pătrunde pe sub ea. De aceea, mulți agricultori o prind pe extremități, din loc în loc, cu bolțuri în pământ. O altă soluție ar fi să așezi grămăjoare de pământ pe margini la o distanță de 30 cm pentru a preveni ridicarea ei atunci când bate vântul. Folia se așează pe sol imediat după ce semințele au fost plantate pentru o cultură de iarnă, indiferent că urmează ger iminent sau nu.

Această folie nu se găurește. Este important să rămână intactă, negăurită și netăiată, pentru a proteja eficient plantele de îngheț. Dacă îți faci griji despre cum vor respira plantele dedesubtul acestei folii, ei bine, exact asta înseamnă microporozitatea agrilului: folia permite schimbul de aer între sol și aer, însă fără îngheț. Peste 80% din lumina solară va ajunge la plantele tale și le va ajuta să crească. La fel, această folie este permeabilă pentru apă. Folia trebuie îndepărtată de pe sol abia când pericolul de îngheț a trecut.

Un alt mare avantaj al acestei folii este faptul că protejează împotriva insectelor dăunătoare. Fiind așezată pe straturi de la un capăt la celălalt, cu marginile bine presate, este ca și cum ai avea o protecție 2 în 1: împotriva gerului, dar și împotriva înghețului. De aceea, folia microporoasă Agril este folosită pe scară largă de toți cei care își doresc culturi de iarnă sănătoase, cu aspect perfect.

Din punctul de vedere al eficienței costurilor, specialiștii în horticultură recomandă folosirea agrilului. Costul pe metru pătrat este accesibil, însă beneficiile pentru cultură sunt însemnate. De asemenea, trebuie să menționăm și faptul că folia Agril are o durată de utilizare de 2-3 ani. Așadar, la o medie de 2-3 culturi pe iarnă, înseamnă că poți folosi aceeași folie microporoasă la o medie de 5 culturi.

 

Așadar, dacă până acum gerul ți-a îngreunat culturile de iarnă, acum ai un aliat pe care chiar te poți baza: folia microporoasă Agril, disponibilă în diverse variante de lungime și lățime. Folosită corespunzător, aceasta îți protejează garantat cultura de legume de îngheț, indiferent că vorbim de câmpuri întinse, grădini personale ori solarii.

 

 

 

 

 

 

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul